Lånemarkedet ændres hastigt

Tiderne er skiftet til det mere moderne, men ikke alt følger med. Majoriteten af danskere forbinder stadig et lån med noget man gør i banken.

Til trods for den digitale tidsalder, foreligger der stadig en mere analog tankegang, når det kommer til at låne penge. Vi forbinder ting som finansiering af bolig, bil og forbrug, med noget som hører sig banken til. På en eller anden måde er det blevet tabubelagt, at snakke om online lån. Hurtigt vil man tænke på høje renter, voldsomme tilbagebetalingsbeløb og en luksusfælde. Dette billede er dog en anelse fordrejet. Dermed ikke sagt, at de andre ting ikke findes, når man kigger på online lån, dog bør man ikke generalisere. Jeg kommer med nogle bud på, hvorfor man ikke bør det.

Online lån kommer i mange afskygninger

Som nævnt ovenfor, så er der mange forskellige online låne typer. Derfor kan det også være svært for én at gennemskue, hvilke lån der er i virkeligheden er noget værd. Når man kigger på, hvad der findes derude, så er det heller ikke fordi, at det bliver nemmere af, der findes et hav af forskellige. En god tommelfinger regel er dog, at jo mindre sikkerhed der stilles, des mere skal der betales tilbage. Med andre ord, jo dyrere er lånet i virkeligheden. Er det så en dårlig ting? Det kommer lidt an på den situation, som man står i.

Hvis man kun har brug for et lille lån, fordi der er kommet en regning, som man ikke havde regnet med, så skal man jo ikke bruge et kæmpe lån. Det betyder selvfølgelig, at man er i risiko for, at skulle komme til at betale for dyre lån – da disse som oftest er dyrere. Betyder det så, at du kun kan få det dyre lån? Ja og nej. Der er faktisk nogle muligheder for, at man kan få nogle lån, som kan tages, uden man skal betale renter. Det er dog oftest lån, som skal betales tilbage inden 30 dage. Kan du klare dette, så er det en god mulighed for dig.

Disse online lån ville kunne være en hjælp til sådan en situation:

Hvis du skal bruge et stort lån

Når det kommer til store online lån, så er det faktisk oftest, at disse er konkurrencedygtige. Det er nemlig sådan, at disse selvfølgelig også kræver en anden form for sikkerhed. Det er ikke længere alle, som stort set bliver godkendt. Her kræves der en vis alder, en vis indkomst og ikke mindst en kreditvurdering i forhold til RKI. Her vil du oftest også skulle indtaste en del flere informationer. Omkostningen ved lånet er forskellig fra låneudbyder til låneudbyder, og det nemmeste er egentlig at sammenligne selve tilbuddet når det kommer.

Du er aldrig bundet til noget, før du underskriver med NEM-ID. Det betyder at du uforpligtende kan ansøge om et lånetilbud, og vælge at afvise det, når du får kontrakten. Her har du mulighed for at finde ud af, hvad det reelt vil koste dig at optage sådan et lån. Hvis du gerne vil se, hvilke lån der findes på markedet, så kan du finde hele listen her.

 

Leave a Comment